Bezlepkové matcha housky
Ingredience
450 g bezlepkové mouky
2 lžíce instantní bramborové kaše
2 lžíce mletého lněného semínka
2 cibule na kostičky
5 stroužků česneku na plátky
0,5 lžičky mletého kmínu
1 lžička celého kmínu na posypání
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
2 kávové lžičky sušeného droždí
430 ml vlažné vody
4 g Bio Matcha Tea (lepší barvu zajistí Imperial)
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
Postup
Sypké suroviny nasypeme do mísy a promícháme.
Přilijeme tekuté ingredience a zaděláme těsto. Propracujeme jej minimálně 5 minut.
Nenecháváme kynout. Navlhčenýma rukama ihned formujeme větší kuličky, které vkládáme do formy na muffiny. Těsto vyplňuje asi 2/3 formičky.
Těsto kyne ve formě 45 minut. Poté ho potřeme vlažnou vodou, můžeme naříznout kříž a posypeme kmínem.
Pečeme při 160 °C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).
Po upečení vyndáme z trouby, houstičky přemístíme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby vychladly a nezapařily se.