Matcha proteinové tyčinky
Ingredience
85 g (1/3 šálku) mandlového másla
1 šálek mandlového mléka
1 lžička tekuté stévie
10 kapek limetkové nebo citrónové šťávy
170 g vanilkového rýžového proteinu (nepoužívejte syrovátkový protein)
60 g (1/2 šálku) ovesné mouky
8 g Matcha Tea
100 g rozehřáté čokolády
Postup
Ve větší misce smícháme máslo, mléko, stévii a citrónovou šťávu.
Ve druhé misce smícháme zbylé suroviny – proteinový prášek, ovesnou mouku a Matcha Tea.
Opatrně smícháme obě směsi.
Směs vyválíme, lehce zatížíme a přikryjeme fólií.
Necháme 12 hodin v ledničce.
Druhý den nakrájíme směs do tvaru tyčinek a pokapeme je tekutou čokoládou.
Každou proteinovou tyčinku pevně zabalíme do potravinové fólie.
Doporučujeme skladovat v ledničce a spotřebovat do 2 týdnů.